ProDokkum Logo

Toelating

promo PRO2
TOELATING PRO Dokkum 2021

VOORLICHTING
Elk jaar organiseert PRO Dokkum voorlichting voor ouders / verzorgers op locatie.
Helaas kunnen we dit jaar geen voorlichting verzorgen op school. Gelukkig hebben we een alternatief te bieden in de vorm van een voorlichtingsvideo.

AANMELDEN & ALGEMENE INFORMATIE

Voor al uw vragen over de route van aanmelden en toelatingscriteria kunt u contact opnemen met
Mevr. S. Wagenaar  - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (zorg coördinator  & toelatingscommissie)

Heeft u vragen over algemene zaken aangaande het eerste leerjaar, neem dan contact op met
Dhr. J. Hoekstra – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Fase coördinator)

DOEDAG
We hebben allemaal te maken met de gevolgen van COVID 19 en de huidige lockdown. Sfeer proeven doe je natuurlijk vooral tijdens een doemiddag. Je zal begrijpen dat deze ook niet op de gebruikelijke manier door kan gaan. Daarom hebben we nagedacht over een ander programma.

ALTERNATIEF
Omdat we de leerlingen niet op locatie kunnen ontvangen hebben we een praktische opdracht gemaakt. In  plaats van dat jullie bij ons komen, zorgen wij ervoor dat je een bouwpakket thuis zal ontvangen. De instructievideo zal op onze facebookpagina te zien zijn. De activiteit doet een beroep op je zelfstandigheid en natuurlijk ook op je creativiteit. WINACTIE

Als jij je werkstuk hebt afgerond upload je een foto van het eindresultaat naar de facebookpagina van PRO Dokkum.
Ook kun je een foto mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Je maakt kans op een JBL GO2 speaker!
Ga jij de uitdaging aan ?!                                   JBL Go2 Hero Midnight Black 1605x1605px

OPEN DAG
De Open dag van 17 februari is om genoemde reden ook komen te vervallen. Helaas mogen we dit jaar geen ouders en nieuwe leerlingen op school ontvangen. Uiteraard vindt het team van PRO Dokkum dit ontzettend jammer. We weten immers hoe belangrijk de keus voor een vervolg op het voortgezet onderwijs is.

Om toch een goed beeld te krijgen van het onderwijs dat PRO Dokkum te bieden heeft verwijzen we u graag naar de website van school. www.prodokkum.nl
Ook via scholen op de kaart, vindt u meer informatie.

Via de socials (Facebook en Instagram) houden we u geïnformeerd over de ontwikkelingen van ons onderwijs.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Algemene informatie toelating PRO Dokkum

Een leerling wordt op het PRO Dokkum aangemeld door de ouders, of door de school waar de leerling tot dan heeft gezeten, in samenwerking met de ouders.
Het komend schooljaar zal binnen het samenwerkingsverband 
waar onze school deel van uitmaakt, net als de afgelopen twee jaren, gebruik gemaakt gaan worden van de “Plaatsingswijzer”.
Dit is een toelatingsinstru
ment dat meer rekening houdt met de resultaten die een leerling in het basisonderwijs heeft behaald en waardoor een passende onderwijsvorm voor VO kan worden gekozen. 
De toelatingsprocedure van onze school die onder andere bestaat uit een gesprek, een toelatingstest, een beschikkingsaanvraag en een voorlichtingsavond wordt na de aanmelding in gang gezet.
Om tot PRO Dokkum te worden toegelaten moest voor een leerling een beschikking worden afgegeven door de RVC, de Regionale Verwijzings Commissie.
Vanaf het schooljaar 2015-2016 is de RVC opgeheven
en zal de beschikking worden afgegeven door het Samenwerkingsverband Friesland Noord (RPCL Pao).
Die beschikking wordt op basis van testgegevens verstrekt. In de testen wordt onderzocht hoe het staat met de cognitieve capaciteiten van de leerling en of er op bepaalde gebieden een leerachterstand is opgelopen tijdens de schoolloopbaan.
Bovendien kunnen sociaal-emotionele aspecten een rol spelen. Een leerling moet echter bovenal passen in het geheel van PRO Dokkum.
  Het kan voor komen dat de maximale capaciteit van het leerlingen aantal in een bepaalde leeftijdscategorie bereikt is vanwege een te groot aantal aanmeldingen. Dat komt met name voor in de loop van een cursusjaar wanneer er veel zij-instromers zijn. Om goed onderwijs te kunnen waarborgen moeten wij een leerling dan helaas weigeren. U vindt zulke mededelingen altijd op onze website.

Op de site van de Friese Plaatsingswijzer kunt u zien aan welke criteria moet worden voldaan om toegelaten te worden op het Praktijkonderwijs.

http://frieseplaatsingswijzer.nl/

Naast de plaatsingswijzer kunt u in de bijlages nog lezen hoe onze toelatingsprocedures zijn vormgegegeven. 

PS. (Jan 2020) Momenteel hebben de groepen van het 2e leerjaar en de 3e jaars jongensgroep een groepsgrootte van 15 leerlingen. Gezien het numerieke aantal leerlingen is er momenteel geen plaatsing in deze groepen mogelijk.