ProDokkum Logo

Actueel 2019-2020

Dinsdag 26 november 2019  DART-toernooi PRO Dokkum.

Na anderhalve week oefenen op school en thuis was het dan zover. 120 leerlingen uit alle fasen deden mee aan dit jaarlijks darttoernooi. In de voorronden moesten alle deelnemers darten tegen leeftijdsgenoten in groepjes van zes darters.
Deze voorronden werden gespeeld in de ochtend en leverden uiteindelijk 16 finalisten op bij de jongens en 8 finalisten bij de meisjes.
In het middagprogramma moesten de winnaars van de ochtend uit gaan maken wie er in de grote finale kwam.
De eerste finale was de meisjes finale die gespeeld werd tussen 2 klasgenoten, Helena Kooistra en Noralyn Ringnalda (winnares vorig jaar)
In een leuke pot (best of three, 301)wist Noralyn ook dit jaar weer de eerste prijs in de wacht te slepen.
Bij de jongens hadden Jelmar Top (F1 en debutant) en Pieter Postma(F2) de finale bereikt.  In deze finale om twee gewonnen legs (501) liet Pieter zich van zijn beste kant zien en wist overtuigend te winnen.
Iedereen die meegeholpen heeft aan deze sportdag heel erg bedankt ''het was weer een succes!'

IMG 1437  IMG 1486

Woensdag 9 oktober 2019  PrO-Fryslan voetbaltoernooi.

In samenwerking met voetbalvereniging Be Quick Dokkum organiseert het PRO Dokkum jaarlijks een voetbaltoernooi voor leerlingen uit (met name) de middenbouw van het Praktijkonderwijs. Alle Praktijkscholen van Friesland namen deel en dit jaar was de deelname bijzonder groot. Er hadden zich maarliefst 8 jongensteams en 6 meisjesteams opgegeven.
Het weer was niet geweldig te noemen en af en toe regende het stevig. Toch werd er sportief gespeeld in de 33 wedstrijden op de 4 kunstgrasvelden.
Uiteindelijk speelden 4 teams hun finale. Bij de jongens speelde Piter Jelles uit Leeuwarden tegen De Compagnie uit Heerenveen. In de meisjesfinale was het ook Piter Jelles  uit Leeuwarden en De Diken uit Sneek die de finale wisten te bereiken.
In deze finales was het in beide gevallen het Piter Jelles (De Brege) uit Leeuwarden die met de grootste beker en de eer naar hun school terugkeerden.  Gefeliciteerd ! 
PRO-Dokkum jongens eindigden teleurstellend laatste maar de PRO Dokkum meisjes werden knap derde (zie foto)

zz voebal 19
V.l.n.r. Wietske, Fiona,Sabine,Melissa,Naomi,Hilda,Sandra en Hawa.

EINDUITSLAG
Jongenstoernooi                                           Meisjestoernooi
1 Piter Jelles de Brege                                  1 Piter Jeles de Brege
2 De Compagnie 2                                        2 De Diken
3 Singelland de Venen                                 3 PRO Dokkum


September 2019  Vernieuwde Leerlingenraad

 aa leerling

 Maandag 26 augustus 2019  INTRODUCTIE DAG

zz intro1 zz intro2

zzintro3 zz intro4

  Dokkum, 12 juli 2019

Geachte ouders en verzorgers,

De zomervakantie is begonnen en het is tijd om van een welverdiende vakantie te genieten. Een aantal mooie vakantieweken liggen in het verschiet. Om er zeker van te zijn dat iedereen na de vakantie, uitgerust en wel, weer op het juiste tijdstip op school verschijnt even het volgende overzicht:

Maandag 26 augustus 2019 start het nieuwe cursusjaar. Dit is een introductiedag, elke fase organiseert een alternatief programma. Hieronder kunt u lezen wat we gaan doen. Belangrijk: Alle leerlingen nemen deze dag een eigen lunchpakket mee!

Fase 1 leerlingen worden vanaf 10.45 uur op school verwacht.
De leerlingen hebben een introductiedag op school, deze is om ongeveer 14.00 uur afgelopen.

Fase 2 leerlingen komen om 11.00 uur op school maar gaan vervolgens naar het Tolhuisbad in Dokkum.
Tot 13.30 uur is er volop gelegenheid om te zwemmen.

Fase 3 leerlingen beginnen het nieuwe cursusjaarjaar niet op school maar gaan sportief aan de slag op camping De Zilveren Maan, Boppewei 2, De Westereen. Vanaf 11.00 uur ben je daar welkom. Bij mooi weer staan er wateractiviteiten op het programma dus neem een handdoek en droge kleding mee. Leerlingen die op maandag 26 augustus stage lopen hoeven niet naar deze introductiedag maar melden zich op hun stageplek.

Rest ons nog u/jullie een prettige vakantie toe te wensen. Tot ziens op maandag 26 augustus!

Met vriendelijke groet,
Personeel PRO Dokkum