Gratis Schoolmelk op PRO Dokkum

Vanaf 7 november 2022, gedurende 20 weken (exclusief de kerst- en voorjaarsvakantie) krijgen de kinderen gratis twee keer per week Schoolmelk aangeboden! De school is namelijk ingeloot om komend schooljaar Schoolmelk te ontvangen.

Met Schoolmelk zorgen we ervoor dat alle kinderen in de klas een gezonde keuze krijgen aangeboden door kennis te maken met zuivel; een gezond alternatief op suikerhoudende drankjes dat valt binnen de Schijf van Vijf. Schoolmelk wordt aangeboden door Friesland Campina en wordt ondersteund door de Europese Unie en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

In het kort houdt Schoolmelk het volgende in:
o Gratis, lekkere, koude zuivel voor ieder kind dat zuivel drinkt/wil drinken.
o 20 weken, 2 dagen per week.
o Zuivel beschikbaar voor elk kind.
o Aanleren van gezonde eetgewoontes.

Wat kunt u verwachten?
Op een aantal dagen zal er op PRO Dokkum Schoolmelk worden aangeboden!

Aanleiding en achtergrond
Schoolmelk is een bestaand initiatief van FrieslandCampina waarmee al jaren zuivel op school wordt gefaciliteerd met abonnementen via ouders. In het schooljaar 2020/2021 zijn we gestopt met de abonnementen om juist alle kinderen op school van zuivel te kunnen voorzien. Een gezonde keuze aanbieden werkt namelijk aanstekelijk en zo kunnen alle kinderen meedoen. Er hebben 200 scholen deelgenomen aan de pilot van het EU-Schoolzuivelprogramma. De pilot werd gefinancierd door FrieslandCampina en de Europese Unie. Er waren voor de school en ouders géén kosten verbonden aan de pilot. Dit jaar zal schoolzuivel weer aangeboden worden voor alle kinderen op school en zullen er géén kosten aan verbonden zijn.
 

26 oktober 2022