Spokentocht

Op donderdagochtend in de eerste pauze leek de spokentocht al te beginnen. Sommige leerlingen schrokken al erg toen er en paar vreemde gemaskerde enge personen in de kantine zaten. Veel leerlingen kwamen voorzichtig even checken wie deze enge gasten zouden kunnen zijn…. 

's Avonds kwamen de leerlingen per groep in het donker aan op de locatie in Dokkumer Nieuwe Zijlen. De groepen werden door de gasten van die ochtend het donkere bos in gebracht. De schrik zat er al snel in toen op hun pad verschillende enge wezens zaten. Buitenaardse wezens die de weg blokkeerden, opgejaagd worden door personen met een ‘kettingzaag’, stilzwijgende mensen die steeds dichterbij kwamen, heksen in de bosjes, een koffer met enge dingen er in, wapperende lakens, een begraafplaats of ineens vanuit het riet vastgepakt worden en dan is nog niet eens alles gezegd. 
Naast de posten die verstopt zaten was de route met zijn blubberige en gladde paadjes al een tocht op zich. Om maar niet te spreken over de leerlingen die uitgleden bij het wegrennen, een heuvel afrolden of achterover in de drek vielen wanneer ze schrokken.  
Wanneer de leerlingen weer terugkwamen stond er drinken en wat chips voor hun klaar. Nog even lekker kletsen en ze werden opgehaald. 

Al met al een zeer geslaagde avond! 

5 november 2021